20 dagar.

Det blev ingen vit jul. Men jag är ganska van. Har firat alla mina jular i Skåne, och då får man vara glad om man får se snön på julafton. Trist.

Idag har jag varit i Köpenhamn på Tivoli med Isabella - det var otroligt mysigt. Några karuseller men även en hel del gå runt och titta. Fastnade för ett ljus-och vattenspel som var helst otroligt. Jättefint verkligen. Får lägga upp en bild på det. Men förra bilden funkar fortfarande inte att publicera. Ingen aning om vad det är för fel. Blä!

Snart dags för nyårskurs. Det ska bli riktigt roligt faktiskt. Längtar efter att få se en viss person. Ska bli mys!

Och det är typ 20 dagar tills jag reser till Bryssel. Herregud. Hjälp! Har nog snart fått med mig Monika o Robert på att komma upp och hjälpa mig flytta. Gött. Det är toppen! Guld, verkligen.
Förstår inte hur jag ska kunna ta farväl av mina nära o kära. Det har redan börjat känner jag. Tårarna är på väg så fort jag tänker på att jag inte kommer att få se personen på ett halvår. Hur i hela friden kommer jag att klara av att vara i Bryssel. Måste ta reda på det. Snart.


Är snön på solsemester?

Skriver nu mitt hundrade inlägg - det du!

Väntar på tejpen till de sista julklapparna. Sen är jag verkligen klar. Så skönt. Och jag måste erkänna att jag är ute i mycket god tid - än vad jag brukar vara. Jag brukar handla mina julklappar i panik på lillejulafton. Och då har jag inte behövt flyga med alla klapparna hem. Det fick jag i år. Men det är ett skönt problem. Seb, min lillebror, blev helt till sig då han såg min resväska - full med endast julklappar. Ni skulle sett hans min.

Väntar ivrigt på snön. Allt är på g - förutom snön. Jag sitter och skriver etiketter till julklapparna, lyssnar på julmusik och dricker glögg. Men var sjutton är snön? Det ska ju faktiskt ringla ner vita flingor utanför fönstret. Men icke. Hatar att ha 8 plusgrader två dagar innan julafton. Det kan inte bli mer fel.

Hemmaplan

Är nu hemma i Skåne igen efter mycket väntan på flyget. Eller, jag har alltså varit hemma sedan i tisdagsnatt. Igår blev det en heldag på CenterSyd, handlade de allra sista klapparna. Så nu är jag officiellt klar med dem. Inoficiellt ska jag bara slå in dem också.

Idag blir ytterligare en dag med min systerdotter Isabella. Mysigt. Sen blir det kanske en dag med Elin i morgon, vilket jag hoppas på. Sen är det snart jul, och snart börjar nyårskursen. Ska bli himla roligt.

Nepp. Dags för frukost i form av hostmedicin. Hmpft. (Är fortfarande inte bra, läkaren hittar inget - fortfarande) ((Lungröntgades i förrgår, får svar idag eller i morgon.))

Den eviga frågan inför Bryssel

Kommer jag sakna det jag har, eller kommer jag sakna det jag inte har?


Yesbox

Har förövrigt haft en helt underbar helg. Kunde den ha varit bättre? Tror inte det.
Har dessutom köpt in nästan alla klappar nu, har bara en kvar nu. Gött. Men det innebär att jag har den svåraste kvar, hur ska jag göra då?
Klurigt.

Klar (?)

Nu är jag färdig med min hemtenta som ska in i morgon. Klockan 12.00 ska den vara inlämnad och registrerad, annars blir den inte godkänd. 4 godkända av 8 ska jag ha för att bli godkänd på dessa 5 poäng i sociologin.
Bara jag får dessa 4 poäng nu, annars är det kört. Jag kan inte svara på en av frågorna, eftersom kurslitteraturen inte finns längre att få tag på - institutionen vet detta. Och sen har jag hoppat över en fråga eftersom jag fattar nada, och ingen av mina kursare heller. Så det är inte så lätt då. Så 6 svar har jag fått ihop, och 4 av dem måste blir godkända. Annars är det salstenta den 20 januari som gäller - och då är jag i Bryssel.
Håll tummarna riktigt hårt så att jag klarar den nu. Annars går hela höstens studier åt skogen. Blä!

Fixelidonas

Mycket att fixa fram till det att jag flyttar i januari. Men det är kul fix. Det jobbigaste med allt är att stugan försvinner. Bläigt. Kanske är det värt det. Får hoppas det.

Varför ska det ta fem år? Jag förstår inte ditt tempo. Faktiskt.

Färdigt!

Nu har jag ringt och sagt:
Tjenare chefen!

Och oj vad glad hon blev. Kul!!

Samtal

Ska snart ringa till min blivande chef. Funderar på hur jag ska öppna samtalet...
- Tjenare chääfen!
eller
- Hej, detta är Jeanette Ahlgren, Trainee för NBV i Bryssel
eller
- It´s a deal...

Nä, seriöst talat så vet jag inte hur jag ska säga det. Men det är kul i alla fall. Ska gå och prata med mina hyresvärdar igen. Måste fråga dem om det är halv-månads-uppsägning eller om det är hel-månads-uppsägning. Hoppas personligen på halv. Eftersom då vinner jag en hel (!) halv månadshyra att inte behöva betala. Gött.

Och hoppsan vad jag ligger efter i min hemtenta. Den ska in på måndag och jag ligger ruskigt långt efter. Jobbigt. Dags att ta tag i det.

Tjo!

Nyvaken

Yes. Nu har jag gjort mig i ordning för dagen. Och klockan är efter åtta. Har inte gjort det innan för vi har bara slappat hela dagen, om nu slappa innebär att gå runt och fixa o dona inför Brysselvistelsen. Så japp, skönt var det i alla fall. Att duscha alltså.

Nu har jag pratat med dem där hemma också. Oj vad alla tycker det är fantastiskt att jag ska dit. Tack alla för allt stöd som jag har fått. Ni är guld värda, alla som har peppat mig på detta. Utan er, så vet jag inte vad jag svarat i morrn till cheferna - eller rättarsagt mina blivande chefer.

Fy fanken vad roligt det kommer att bli! Bryssel - here I come! Yeah!

Jag flyttar

Yes, ni hörde rätt. Nu tror jag att jag har bestämt mig.I´m going to Brussel. Jepp. Om inget drastiskt händer nu så åker jag.
Det ni! Läskigt. Antagligen måste jag hinna flytta innan jag åker. Jobbigt. Men kanske är det någon som nappar på mina smår trådar, och vill hyra min stuga. Håll tummarna för mig. Okej?

Gör jag rätt?

Söker du boende i Stockholms regionen?

Söker du boende i Stockholmsregionen?
Jag har en större stuga på närmare 60 kvadratmeter som jag är i behov av att hyra ut under vårterminen. Stugan är fräscht möblerad, men det finns utrymme för dina egna saker också.
Stugan är belägen i det lilla samhället Stenhamra som ligger på Ekerö. Det tar ca 30 minuter att åka från city med bil, och ca 1 timme med lokaltrafik.
Hyran är 4000 kr/ månaden och då ingår trådlöst internet, parkeringsplats, tv och annat möblemang.
Stugan hyr jag ut från början av januari fram till den 25 maj, då jag jobbar i Bryssel fram till dess.
Hör av dig omgående om du är intresserad. Möjlighet för visning finns!
Hälsningar
Jeanette Ahlgren
0739 - 313 582
[email protected]

Mitt livs svåraste beslut?

Är det det??

Ska jag - eller inte?

Jepp. Jag fick tjänsten som jag sökte nere i Bryssel. Andrine ringde mig nyss. Herregud! Nu gäller det att bestämma sig vad jag vill göra. Ska jag lämna Sverige och åka till Bryssel i ett halvår? Ska jag lämna min fantastiska stuga i Stenhamra? Ska jag lämna/ta paus i de förtroendeuppdrag som jag har just nu? Ska jag åka till Bryssel och vara med om mitt livs chans? Ja du, jag vet inte...

Jag kan inte bestämma mig. Men på fredag - senast - ska jag ha bestmt hur jag vill leva mina närmsta månader. Kan du säga mig vad jag ska göra?

Små kuligheter

I helgen blev det mycket slappande. Det var himla skönt faktiskt. Länge sedan jag kunde sova ut tills jag vaknade och när jag inte jgorde något alls. I princip. Sen städade jag hela stugan på mindre än en timme, i panik för att det skulle komma besök. Hade jag städat i vanligt tempo skulle det nog ta en hel helg. Men med lite panik och stress så kan det gå i princip hur fprt som helst. Gött!

Blev en film i går på bio. Mysigt. Du, jag oc Dupree. Kul film, verkligen. Men traliern var roligast - där hade de samlat alla roligheter. Fast det är väl som det brukar vara...
Fast innan vi gick och satte oss i salen så gick jag och Louise lös på dansmaskinerna på Heron City, så kul! De första gångerna var ingen match... Sen bytte vi och jädrans vad tempo det blev. Jag kan ju säga att jag inte var så värst duktig med högklackat och stickad tröja. I och för sig så tror jag inte att jag skulle vara så duktig även om jag inte hade det på mig...
Sen skulle Louse testa att flyga helikopterstimulator. Det gick så där. Hon hann inte äns lyfta innan hon kraschade. Faktiskt! Louise - bli aldrig pilot. Snälla!

Kul helg. Framförallt igår. Kul att få tillbringa en tråkig söndagskväll med två av sina favoriter. Klass!



På tal om klass...
Vi var också och kikade på alla dessa uppklädda människor som skulle på Nobelmiddag. Vi stod länge och funderade på hur vi skulle ta oss in i Blå Hallen, kom fram till att vi var tvungna att stjäla ett invigningskort - eller skriva upp oss på gästlistan. Ähh.. Varför kan inte jag få ett i brevlådan för? Får väl satsa det till nästa år, eller nästa, eller nästa, eller nästa......... ja ni fattar....

Bläigt!

Att man ska behöva betala nästan 300 kronor för ett läkarbesök som kanske ger något resultat? Nepp, då får det vara. Än så länge. Cityakuten vid Hötorget höll på att ge mig en hjärtattack - skulle jag få betala då?

Min hosta har fortfarande inte försvunnit. Fanken. Vill att den ska försvinna nu. Genast, tack. Tänkte kolla upp det idag igen, men det verkar som att det får bli en annan gång, då jag vunnit på lotto eller något. Trist.

Fick hemtentan idag. Jobbigt. Åtta frågor hemtenta. Bläigt! Men så får det vara. Dags att starta tror jag...


Väntar på besked...

Ny stajl

Hittade en mall som jag tidigare inte funnit. Så. Säg välkommen till min nya design.
Faktiskt lite enklare att läsa, gillade aldrig det gröna, hade det mest för att ingen annan var så mycket bättre. Och att andra hade de som jag tyckte var snyggast...

Tjing!

Lite fakta

Det blev kassler och potatismos och mängder med gurka. Mums!

Och dessutom så tycker jag att Jonas Karlsson är vår tids bästa skådespelare. Såg honom nu igen i årets julkalender. Stortartat igen Jonas! Som vanligt!

Och faktiskt. Jag tycker fortfarande att Karin Jämtin kan blir sossarnas nya ledare.... 

Jobba i Bryssel?

Har nu skickat iväg ansökan. Får väl antagligen reda på svaret på måndag, shit vad nervös jag är! Jag vill väldigt gärna ner till Bryssel, men jag undrar hur jag ska lösa det här med stugan och de förtroendeuppdrag jag ändå har här hemma i Sverige. Jag undrar hur jag ska hinna flytta innan den 10 januari, och hur jag ska göra det. Det är ju onödigt att behålla stugan, då kommer den bara att kosta pengar som jag inte har, och jag kan ju inte direkt uttnyttja mitt place om jag är i Bryssel. Hmpft. Jag får helt enkelt vänta på besked. Och förhoppningsvis kommer det på måndag. Innan dess kan jag inte göra så mycket.

Idag är det en lugn dag här i min stuga. Inte myket som hänt. Har sovit och tgit igen den tid till sömn som jag inte fik när jag var nere i Bryssel. Så jag sov till typ 12, sen har jag legat i soffan och kollat på film typ hela dagen. Har gjort massor av nyttigheter här på mailen, en hel del som jag låg efter med. Inget kul med en mailskörd som ligger månadsvis back i schemat. Men nu är några saker fixade, bara en del stora projekt kvar nu. Och de är sådana som inte går att göra på en dag bara.


Sväljer intryck från resan hela tiden. Det är så mycket som jag skulle vilja blogga om, men jag vet itne var jag ska börja. Jobbigt. Häftigt var det i alla fall. Har läst en hel del europakunskap och mycket om EU i Uppsala, så det kändes skönt att en del av det satt kvar så att jag kunde nyttja dem där nere. Och framförallt så behöver jag kunna nyttja dem om jag får jobbet. Förstå vad grymt det skulle vara. Helt otroligt. Jaja, vi får se hur det blir med den delen.

Dags att göra lite middag tror jag. Inte mycket hemma, men vi får se vad vi kan trolla fram.
Tjing!

Vägskäl

Nu har jag kommit hem från Bryssel. Det finns hu mycket som helst att blogga om. Det kommer. Just nu står jag inför ett stort och komplicerat vägval. Ska jag ta höger eller vänster? Säg någon, tack. Jag har i alla fall förberett vänster nu och skickat i väg min ansökan dit. Så får vi helt enkelt se hur det går. Kanske går det - och då är det sjunde växeln på att lösa allt, eller så går det inte. Och då stannar jag här i Sverige.

Komplicerat som tusan. Och det gör det inte bättre när någon bara ser de negativa sidorna. Pust.

Jupps.

Nu har jag växlat till euro. I morgon bär det ju av till Bromma flygplats för en tripp ner till Bryssel. Ska bli underbart kul. Skönt att komma hemifrån och ut i ett nytt land. Även om det inte är så långt borta och endast några få dagar så blir det annorlunda jämtemot gåra Sverige.

Kom upp till Stockholm igår. Skönt men samtidigt lite sorligt. Varför ska tiden där hemma i Skåne gå så himlarns fort??

Går runt och nynnar på massor av julsånger. Borde börja köpa julklappar snart. Hmm. Jobbigt.

Vi hörs.

Psst...

Om två dagar bär det av till Bryssel. Ser fram emot det. Enormt. Att få se Europas huvudstad är mäkta imponerande, om man heter Jeanette.

O Yes!

Julbak, julpyssel, julmys och ajj!

Vilken ofantligt mysig dag det har varit idag. Helt otroligt. Med familjen kan inget misslyckas. Har bakat lussekatter, pepparkakor, gjort massor av olika sorters julgodis, pysslat apelsinnejlikor, gjort ett tomteland i ett snäckskal - med en tomte som åker skidor, men som ramlat för att den körde in i en stor sten, busat med lilla Elvira, haft brottning med Saga och Seb, glott på film och lyssnat på Peter Jöback till oändligheter. Det sistnämda är inget jag skryter om direkt. Blev rätt tjatigt eftre sjätte runda på repeat - med samma julskiva med honom som de senaste fyra åren. Hmpft.

Nu är jag sjukt trött. Har inte bara hållt i gång hela dagen, utan också hela natten i natt. Jag och Monika fick för oss att vi skulle ut och dansa i gårkväll kl 24.00. Och då minsan så gjorde vi det. Och vi gick till Höörs inneställe, Lucky Lada, tror jag det hette. Efter en sväng i baren ( där det serverades underbart goda alkofria drinkar gratis) gick vi in till dansgolvet. Och sjukt va kul vi hade! Vi dansade järnet till bandet som spelade, och sen när DJ:n tog vid så var vi de enda som dansade, i princip. Och alla de flugor vi hade omkring oss. Vakterna fick jobba. Folket som brukar gå dit är nog inte vana vid att det kommer in två tjejer som aldrig har varit där och ger järnet. För faktiskt så var det många som fattade tycke om oss. Och då blev det full beredskap på vakterna som placerade ut sig kring oss när vi dansade, för att det inte skulle uppkomma bråk. Som tur är så blev det endast ett bråk senare på kvällen. Länge sen jag kände mig så uppskattad på golvet. Kul!
Kul som attans hade vi, även om det var ett mycket lantligt ställe - men det är halva nöjet! ;)

Dags att sova. Har ont i hela kroppen av allt shakande i natt och av allt bullbak idag.

Tjillevippen!

Tandis

Har precis kommit hem fårn tandläkaren, mindre kul. Men nu ska jag inte dit på över ett år. Förstå vad glad jag är! Gött!

Ska snart träffa syster yster Monika och Isabella, det blir nog en tripp in till stan till den nya pralinbutike. Mums! Måste ju testa och se om de håller måttet. Hehe. Sen bär det nog av till att göra något kul, vad vet jag inte riktigt än.

I morgon är det jultradition i hög klass som gäller. Hela familjen kommer hit och så ska vi julpyssla, baka och julmysa med varandra hela dagen. De senaste åren har vi gjort det, och himlarns vad mysigt det är! Rekomenderas varmt till dig om du har en stor familj som sällan träffas allesamman samtidigt.

Nepp. Nu ringer det på dörren, säkert Isabella som vill hoppa lite studsmatta innan vi sätter oss i bilen.


Jul om 23 dagar. Yes! Shit! Jag måste ju kolla på julkalendern i kväll, var alldeles för trött för det i morse. jepp, givet.