Datorrensning

Datorrensning brukar fungera för att rensa mina tankar. Kollar i varje mapp om det finns något icke aktuellt att slänga. Det händer inte så ofta- men när tiden väl ges, då tar det en stund.
Men varje gång jag ska rensa papperskorgen blir jag så nervös att jag måste kolla igenom nästan alla dokument igen, för att se så att jag inte har kastat något viktigt eller något som kan vara bra att ha. Och det tar ännu längre tid.
Till slut brukar det bli så att jag har återställt hälften av dokumenten jag slängt, och hälften ligger kvar i ppaperskorgen. Där får de ligga ett tag så att jag sen kan komma tillbaka och se om det är något jag saknat efter en tid.

Om jag har svårt att slänga saker? Jo, ganska. Men den här proceduren visar ju också att jag har en del beslutsångest, och att jag behöver rensa mer än datorn - huvudet.


Nu dags för rensning i mailen.

Hur ska jag ta det?

När en kommentar lyder så här:

"Ville bara säga hej och säga att din blogg är jättefin"



och sen lämna
en adress om bantningsmedel i fältet för hemsida?


Hmm.

Helt galet

Läste i gårdagens Metro om mannen som blivit friad då han smygfilmat under en kvinnas kjol på Stadium. Bara för att hon inte var medveten om vad som hände - frias han.

Hur sjukt är inte det?

- Om jag inte är hemma och jag får inbrott, fälls då inte tjuvarna, för att jag inte märker något?
- Om jag inte ser att någon tar min plånbok ur min väska, gälls det inte då?
- Om jag är medvetslös och blir våldtagen, gör det inget då?


Helt galet system. Det som har hänt har hänt, och han har ju tillochmed erkänt. Men tydligen var det okej! Okej att smygfilma, att få henne känna sig förnedrad. Tydligen är det okej att smygfilma under kjolen på en kvinna...

Dagens rus

Jag vet, kanke lite tjatig eftersom den numera spelas flitigt på radion. Men ändå.

Jason Mraz - Im yours.

Begravingstjafs

Jag blir alldeles mörkrädd när jag såg SVTs program om begravningar, och framför allt vissa hanteringar av kistor. Idag skriver DN att vissa sättningar ska göras om. Dessa två, som filmades, ska göras om. Men SVT kan ju inte ha haft sådan tur att de som de filmade var de enda sättningarna som gick galet? Hur många begravningar har gått till på det viset? Knappast att det har varit endast två, som man smygfilmade dessutom.

I dagarna lever jag i dessa tankar. Kista ska väljas, blommor, psalmer och mat. En kista kostar mellan 7000 och 17000. Blommor för flera tusenlappar och mängder av psalmer och matalternativ.

Visst är våra nära och kära värda en fin avslutning. Men ibland undrar jag om det är priset som ska avgöra stämningen på familjesamlingen och inte känslorna? Jag menar, är det stor skillnad på en enkel kista och en dyr, exklusiv kista? Förutom priset?
När man står där och precis förlorat en familjemedlem, klart man tar den dyra och exklusiva då. När man är som mest upprörd, ledsen och inte kan tänka klart - då ska man bestämma om en annans begravning. Och sätta en prislapp på den döde.

Trampolininstruktörer se hit!


- vill du hoppa trampolin i sommar?
- vill du möta tusentals kids?
- vill du jobba med ett skönt gäng frisksportare?

Skicka in din anmälan direkt!

Stadium Sports Camp är Sveriges största sportläger för tjejer och killar mellan 11 och 14 år. Under fyra veckor samlas ca 5000 ungdomar i Norrköping för att sporta, skratta, träna och träffa nya kompisar.

Svenska Frisksportförbundet är med och ansvarar för prova-på-sporten trampolin under veckorna 26, 27, 28 och 29. Vi behöver många instruktörer som kan hjälpa till att bemanna våra sex trampoliner vi har på plats. Frisksportförbundet är med och skapar en oförglömlig vecka för tusentals kids - var med Du också.

Som prova-på-instruktör arbetar du måndag, tisdag, torsdag och fredag med att möta grupper från alla huvudsporter som finns på Stadium Sports Camp. Du hjälper kidsen att lära sig grundövningar på trampolin på dagtid, kvällstid är du ledig. Vi behöver instruktörer till alla veckorna, men du behöver inte vara där alla veckorna.


Det här får du:
- boende på hotell
- resor till och från Norrköping
- mat
- fickpeng

Det här har du:
- trampolinutbildning, minst steg I
- du kan ta eget ansvar


Är du intresserad? Vill du ha mer information? Hör genast av dig till:

[email protected] tel 0735 - 12 32 50 eller till
[email protected] tel 0739 - 313 582

Ange vilka veckor du kan/vill jobba

Mer information om Stadium Sports Camp finns på http://www.stadiumsportscamp.se/


Ehh va?

"Samsungs nya sexserie..."

Påminnelse-lista

- Vattna blommorna
- Ring lillasyster
- Bli frisk

I sängen

I sängen i stället för att vara hemma i Skåne hos lillebror som idag har konfirmerat sig.

Världsklass på dålighet.


Vanlig förkylning?

Helt slut. Har fixat och donat hela dagen för att kunna vara hemma och vara sjuk. Helt otroligt. Men nu, äntligen, kan jag vara sjuk på riktigt. Eller - i alla fall till i morgon klockan 12. Då tar jag ett samtal, sen stänger jag av allt. I alla fall för en dag.

Tredje allvarliga förkylningen på två månader. Folk i familjen har haft något som heter microplasmalunginflammation. Typ. Kanske är det det jag har? Mycket lustigt. Eller så reser jag helt enkelt för mycket.

Dessutom så är det inte så lätt att vara pigg och på när någon går bort. Saker ska fixas, folk ska tröstas och grejer ska tänkas på. Inte världens bästa tidpunkt att vara sjuk på - men är det någonsin det?

SFF är på!

På onsdag är det  tydligen friskvårdsdag för riksdagledamöterna och deras personal på Djurgårn. Dagebn arrangeras av Svenskt Friluftsliv (före detta FRISAM) och Riksdagens idrotssklubb. Frisksportförbundet är där tillsammans med andra ideella organisationer och ger ledamöterna möjligheter att ta hand om sin kropp på olika sätt.

Ledamöterna har möjligheten att välja mellan olika aktiviteter. Kajaking, fiske, orientering, åka häst och vagn är bara några alternativ. Fotostigen som man kan gå, arrangeras av Frisksportförbundet.


Mer sånt här! Mer ställningstagande! Mer kontakt mellan ledamöterna och de ideella organisationerna! Mer friskvård! Mer frisksport!


Diggning

Jag diggar starkt Carl Schlyter. Sitter och lyssnar på EU-debatten från miljöpartiets kongress i Östersund. Hans stil, hans argument och hans sätt (retorik, såklart) får mig att hylla honom än mer.

3-0.

Hmm.

Inte nog med att våra flaggor har samma färger, våra bidrag i ESC är slående lika. Båda silverklänningar, båda använder ordet Hero, och de använder svenska dansare. Och de har riviga nummer och schyssta körare/dansare.

Det kan gå precis hur som helst på lördag om dessa går vidare. Helt klart.

Hmpft.

Dödsfall.

Usch

Ett telefonsamtal man aldrig vill få. Aldrig vill få. Sjukhustes läskiga bakgrundsljud.

Jag står rakt upp och ner och vet inte vad jag kan göra. Bara att vänta och se. Bara att stå hjälplös. Jag vill hjälpa. Men med vad? Hur gör man? Vad gör man? Vad säger man?


Vet inte ut eller in. Och inte blir det bättre av en tokförkylning med feber och hosta.

Ehhh?

Förra gången jag var i Skåne brann det på många platser i Eslöv - allt rubricerades som mordbränder.

Nu när jag är på väg dit igen läser jag på dn.se
att det skett mord inte långt från där familjen bor.


Ska jag ta det som ett tecken att jag inte ska vara hemma? Sveriges tråkigaste stad har blivit Sveriges gangster-stad.

Malta goes Pepsi

Inte en enda Coca Cola- skylt såg jag på Malta. På hotellet serverades Pepsi, stora reklampelare över hela ön, jämte ölreklam och någon whiskyreklam (som för övrigt gjordes reklam med hjälp av en kvinnlig rumpa och med texten ryyyytchhhhmmmppp (Que!?)).  och när Evelina frågade på flygplatsen om just coca cola förstod dem inte vad hon sa.


- Har Coca Cola bannlysts från ön?
- Har Pepsi övertaget för en gångs skull?
- Vem ska rädda den goda Coca colan nu när stora stygga Pepsi tagit över ön?
.... to be continued....




Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.

Veckans dumheter x 2 (3)

- bada inte för länge i en skön pool när solen steker dig omedvetet. (Var jätteduktig och låg i skuggan emellanåt och smörjde in mig. Men alla tankar försvann när det svalkande vattnet svepte min kropp i en timme). Är röd som en kräfta - fortfarande.

- lägg inte en nyinköpt chokladkaka på en varm låda mat. Den smälter.

- lägg inte in chokladkakan i frysen och glöm bort den. Risk för att stuka långfingret då du ska knäcka chokladen. Ont.

Åska, störtregn och vietnamesisk mat

På plats i Bryssel. I går åkte jag från Malta, via Frankfurt och landade på Arlanda i natt. Min väska hade gått sönder någonstans mellan Malta och Arlanda, en ny inköptes sent i natt på Arlanda.
Två timmars sömn och sedan upp igen. Upp och i väg till Bryssel med en stor grupp. Puh!
Glädjen var väl ändå att träffa på två kollegor som var på väg till Dublin - samma tid som mitt Brysselplan. Möts man inte på kontoret - får man passa på att ses, av en slump, på terminal 5 på Arlanda.


Inget har gått som planerat idag. Det preliminära programmet kastade jag efter att alla mina inbokade möten med gruppen blivit avbokade eller omkastade. Improviserade hela eftermiddagen, och gruppen verkar inte märka något (för inte hade de deras program med sig - puh!).

Så nu sitter jag på kontoretm, och tycker allt att det är lite ensamt då blixtrarna ljuser upp regnmärkret utanför. Men jag känner mig som hemma. Som aldrig förr. Bryssel är mitt hem - och framförallt då jag har take-away från den vietnamesiska. Dejá vú.

Faktiskt.

Det är roligare att läsa andras bloggar än att skriva på min egen.


I morgon Malta. Sen Bryssel. Och sen Köpenhamn för att avsluta i Höör. Matheo ska döpas. Och vi är faddrar.