España

Har inte hunnit lägga ut bilderna från mobilen in här på bloggen på konserten. Men de kommer väl.



I morrn drar jag söderut till lite sol och förhoppningsvislite värme. Madrid står på tur, likaså Barcelona. Dags att se Spanien och få shoppa lite på rean.


Vi hörs!

Blogg live

Bloggar live från Hovet, Globen. James Blunt äger scenen och hans låtar avnjuts av flera tusen. Allsång på hög nivå då hans låtar från första skivan spelas. Mer rapporter kommer i veckan. OKch förhoppningsvis en och annan bild och videoklipp.



I like!

Fötyllning

Jag är helt och hållet dålig. Jag snörvlar, jag hostar sönder mina lungor, jag yrar och jag kan knappt gå. Jag har den berömda förkylningen (andra gången den här terminen).

Trots det njuter jag av varje minut den här helgen. Dels för ledigheten och dels för att min syster Agnetha är uppe hos mig. Hittills har vi varit på Skansen, gått på bio, kollat på Deep Sea på Cosmonova, sett Jumper på bio, hyrt en film, dansat på dansmattorna på Heron City, ätit mongoliskt, ätit på favorit-thailändksa-stället och lekt i lekparken. Idag är det konsert som gäller. James Blunt har den stora äran av att få oss som publik. Innan det, crépe för hela slanten. Tre syskon, tre par. Sex underbara crépe. Förhoppningsvis.

Nu ska jag hosta vidare, och åka till AggePagge och mysa, sen ska vi bli mätta, glada, belåtna och njuta av musiken.

Pust

Visst, jag gillar snö, jag rent av älskar snö. Men inte när den är blandad med regn och det är grått och blött ute. Nu ser jag fram emot lite sol och lite vår.
Jag och en kollega kom fram till att vi har sett himeln ytterst få gånger det senaste halvåret, de kan tillochmed räknas på fingrarna.

Bort med slask och fejksnö. Fram med knoppar och visslande fåglar. NU!

Svara!

Någon som vill sambeställa från Asos? Så blir det lite billigare...
Gråter efter en klänning, hör och häpna, men så är det. Nåja, inte riktigt. Men det är nära.

Oyes - I like.

Stod och väntade på tunnelbanan vid globen. Telefonen ringde. Och jag kastade mig i en taxi. Betydelsefullt samtal för organisationen. Riktigt roligt. Exalterad.

Ett framsteg som kommer att lyfta hela grejen. Dagen har gått i ett glädjeskutt här på kansliet, och det verkar som att det har gjort det där borta också.

Jag väntar med extas.


Hmpft.

Det blev inget den här gången. Idéer för hösten gick i kras.

Trist, och hjärtekrossande på ett sätt, men skönt på ett annat. Engagemang finns, men fanns egentligen tiden?



I'll be back.

Lördagkväll.

Skräll? Närå. Helt klart och riktigt beslut av svenska folket att rösta ut Anderola. Tävlingen behöver inte dem, men de verkar behöva tävlingen. Och då är det något som är fel.

Nästa vecka final. Är grymt avundsjuk på dem som får se showen, säkert tidernas bästa show, live i Globen. Jag är besviken på min dåliga säg-ja-för-att-det-verkar-bäst-för-alla-att-hjälpa-till-att-arrangera-en-kurshelg-sida. Att jag alltid ska säga ja till saker jag brinner för, men som jag inte riktigt har tid för. Det är mycket som går till spillo - den här gången en final, som jag skulle kunna betala mycket för att kunna se live.
Men jag får ju se finalen med ett gäng, typ 100 pers, på förstorad bild på Stensund. Det är ju i och för sig inte fy skam.

Friends i all ära.

Tanken slog mig att det kanske var något bra på tv:n när jag satt pch åt middag här i Bryssel. Tänker att Friends kanske går på tv, eftersom klockan är åtta. Och vad ser jag när jag kommer till kanal två? Jo, just det, Friends.
Det är skönt att tvtablån inte har ändrats sedan jag bodde här för ett år sedan. Att få komma hit och känna att allt är som det ska... eller? ;)

Det är tryggt med Friends. De finns överallt. Riktigt tryggt.  

Behöver jag säga min ståndpunkt i den här frågan?

Chefen får betalt för suprundan

Att inta alkoholhaltiga drycker till sena kvällstimmen brukar inverka menligt på artikulationen.

Men enligt det japanska mäklarföretaget förbättrar suprundan kommunikationen.

Företaget betalar gärna chefen extra pengar för att delta.

Mellanchefer som har 20 eller fler underlydande vid det japanska mäklarföretaget Japan General Estate får hädanefter närmare 20 000 kronor extra - i månaden - för att dricka med de anställda på kvällstid.

6 000 till icke-rökare

Suprundor efter arbetstid hör visserligen till den japanska företagskulturen, men riktade alkoholsubventioner är något nytt.

Kritikerna anser att suprundorna är en anledning till att Japans befolkning minskar - männen är helt enkelt aldrig hemma.



TT AFP