Sängen nästa.

Släkten har gått hem. Disken är diskad och bredvid mig står en tallrik med överbliven mat. Idag tog vi ett sista farväl av Ove. Det gör ont i hela mig. Hela mig.

Och som kaka på kaka har jag haft migrän sedan i går. Och den sitter fast, likt plasten runt en nyinköpt cdskiva.









Sov gott, Ove.

Vill du jobba i Bryssel?

Vill du spendera vårterminen i Bryssel? Vill du jobba med politik och att påverka på europanivå? Då är det här chansen du har väntat på!


UNF, NBV och IOGT-NTO söker nu tillsammans en person som under våren jobbar som trainee i Bryssel.


Som trainee är du nykterhetsrörelsens förlängda arm i Bryssel. Du ansvarar för att träffa och påverka parlamentariker från såväl Sverige som andra länder, och för att representera IOGT-NTO, NBV och UNF på olika seminarier och mingel. Du förbereder och tar emot besöksgrupper från nykterhetsrörelsen och NBV:s samarbetspartners. Du kommer att assistera IOGT-NTO och NBV:s personal med praktiska och administrativa göromål på plats. Medlemskap i nykterhetsrörelsen är ett krav och erfarenhet av ideellt arbete är meriterande.


Som trainee får du ett eget rum att bo i på vårt kontor i Bryssel. Vi står också för mobiltelefon och resor med kollektivtrafiken. Dessutom får du lektioner i franska och ett arvode som ska täcka mat och nöjen.


Har du några frågor eller är intresserad av att söka platsen så hör av dig till:

Susanna Odin                   0733- 72 62 29                 susanna.odin(a)iogt.se

Jeanette Ahlgren              0701- 90 84 45                 jeanette.ahlgren(a)nbv.se

Robert Damberg              0702- 75 52 25                 robert(a)unf.se


För ansökan, skriv ett kort personligt brev om vem du är och vad du gjort tidigare. Vi vill ha din ansökan senast den 21/11 2008. Intervjuer sker under vecka 49 och vecka 51. Du börjar tjänsten den 19 januari, eller enligt överenskommelse.

Skicka din ansökan till jeanette.ahlgren(a)nbv.se.


Irritationsmoment # 1

Jag ångrar mig att jag inte gav honom mitt visitkort. Fan också.


Bored in Dublin.



Taget från mobilen för att se hur det funkar.


På plats i Dublin.

- Life long learning is life long ambition!

Det sa Irlands president Mary McAleese idag på EAEA General Assambly. Ett inspirerande, engagerande och väldigt bra tal av henne där hon lovordade både folkhögskolorna i Europa och folkbildningen.

Vi fick hälsa på henne och hon berömde nykterhetsrörelsens betydande arbete. Hon sa att de här på Irland har stora problem, och hon skulle gärna ha en rörelse likt Sveriges som kunde hjälpa henne i arbetet.




Ojeis!

(SKrivet i fredags, men pga datorfel kunde det inte publiceras.)



Nu snart sparkar helgen kurshelg i gång här i Skauune. Jag är kursansvarig och allt har gått åt pipsvängen. Idag har jag fått flytta femtio personer till ett annat boende och hyra in både folk och bilar för att kunna använda sovstället.  Och om någon timme kommer deltagarna. Precis ätit lunch. Bra Jeanette. Jävligt bra.


Påminn min, någon, att jag ska sluta vara så

En ny blogg.

Som jag följer är Sandra Dahlbergs. Hon är en guldklimp i Klimpfjäll. Och hennes blogg likaså. Rolig läsning. Underhållande.

Dagens citat.

I belive that we can be extraordinery together rather than ordinary apart.

- Meredith i Grey's Anatomy. Sänds i morgon.

En sån där dag.

Det här är en sådan där dag. En sån dag. En dag då jag inte vet hur jag ska beskriva den.

Jag är i Bryssel. Och visst är allt bra. Det här är min stad, bara min. Men det är något som fattas, något som saknas. Tanken saknas. Känslan. Rytmen. Gunget. Glädjen.
Jag tror att det flyttat till Rumänien. Rumänien? Av alla ställen. Rumänien. Tryggheten har flyttat.


Reloaded.

Jag har varit i Finland. Senast jag var där tävlade jag trampolin. Genomförde min bästa trampolintävling någonsin. Det blev även min sista.

Dags att ladda om batterierna och sätta fart.

Vart tog skolan vägen?

Barnens skola har brunnit i natt. Tydligen en i raden av anlagda bränder det senast halvåret. Bara för någon vecka sedan försökte man sätta fyra på stadshuset.

Troligtvis kommer det inte sluta än på ett tag.
Säger som min lillebror sa: Moget!

Jojjomensan

Im back. On track.

Har gjort en massa på sista tiden, men nu är jag åter tryggt tillbaka.



Im enyoing my life - do you?