En stilla natt

En stilla natt

'' Fin bild va?! Foto: Jeanette Ahlgren

Ny titt idag

Sådärja. Då är det bara några timmar kvar tills jag ska kika på en lägenhet i Flemmingsberg. Kanske inte världens bästa ställe att söka boende på. Men vad gör man inte... Måndag i dag. Ganska skönt. Tiden rullar vidare fast det är sommar. Det glömmer jag ofta bort. Så kan det vara. Saknar faktiskt Uppsala-tiden. Har insett de senaste dagarna att jag hade det väldigt bra där, sista året. Saknar min lägenhet vid Källparken. Den var ju så himla bra! Och alla vänner. Att det bara kan ta slut sådär. Tre år av ens liv. Puts väck. Trist att det ska bli så efter många intima och händelserika situattioner med underbara människor. Vänner kallas de. De behöver intre försvinna. Men de gör det. Alla försvann till sina vråer i vårt avlånga land. Det är fanimej sorligt. Jag saknar er vänner! Någon som tänker som jag? Två dagar kvar till Lassekonserten. Det verkar som om det inte blir någon konsert för min del i sommar. Så sjukt tråkigt. Vill verkligen gå på konserten. Någon frivilig som vill joina? Slå en pling vett ja! Näåpp. Nu ska jag springa i väg till badkaret och ta ett skönt varmbad. Sedan bär det av till Flemmingsberg med min syster. Hon har ju trots allt bott där så hon kan nog knepen. Eller i alla fall hitta vägen. Kanske. Över och ut.

Underbart i Gränna

Är i Gränna och semestrar. Helt otroligt underbart. Underbart sällskap med. Det gör inte saken värre.

Sitter och längtar mig bort till onsdagkväll. Som den skulle kunna bli. Jag hoppas innerligt att min otroliga vän från Stehag kommer upp till Nyköping så att vi kan njuta av lite livemusik tillsammans. Det är du och jag E. Det vet du. Jag håller tummarna. Kom hit nu för fan!!l


Snart är det dags för cirkus. Det ska bli roligt i år igen. 5:e och sista antar jag. Sen blir det en ny väg i mitt liv på somrarna. Om det inte utvecklas till det bättre- så att det blir nytt och spännande. Igen.
Ska bli kul att träffa alla cirkusmänniskor och jobba och leva tillsamman. Och Stensund gör det inte värre. Om du får chansen - åk dit!

Och detta jäkla bostadssökande. Att det inte kan ta slut. Nu har jag ringt på så otroligt många lägenheter att jag blandar ihop vilken som är vilken om någon ringer tillbaks till mig. Helt sjukt. Att det ska vara så otroligt svårt att få tag på tak över huvudet inom storstansregionen. Någon som kan hyra ut ett ställe till mig? Jag är snart desperat...

Såpp. Nu är det dags att gå och slänga sig i lyxsängen här på hotellet. Snart börjar en bra film. Mysigt. Har varit på Visingsö hela dagen. Kan det bli bättre? Njä. Jag tror inte det i alla fall.

Och E! Jag hoppas innerligt att vi ses på onsdag. det vore sann lycka.

Allt på en och samma gång

Nu är jag hemma från ett hektiskt och ett otrolit varmt Rom. Alltid lika mysigt att få ta del av staden jag gillar mest. Hittills.
God mat, underbara italienare, sköna kläder och schyssta prylar inköpta. Underbart!


Har nu svarat på mina skolbesked.
Retorik Sthlm Antagen
Beteendevetenskap Lund reserv
Sociologi Sthlm reserv

Jag hoppas att det kan blir bra. Jag håller tummarna för att det kommer att bli ett bra pluggår. Ska bli skönt att komma in i den verkliga världen. Ser fram emot det.

Har kanske kanske fått tag på en lägenhet här i sthlm också. Det är bra med fötter överallt. Jag hoppas nu att paret Sävenbrand kan bestämma sig för att hyra ut lyan till mig. Det vre ju helt kanon. Var och kollade på området där det ligger. Helt otroligt unerbart skulle det vara. Johanneshov - here I come. I hope.

Näpp. Nu är det wok som gäller.

Over and out!


Mycket att göra och tomhet - hör de ihop?

Dagarna är korta när det händer mycket i ens liv. Så är det för mig i alla fall.

Igår var jag i karlsborg hela dagen. Jag hann med så otroligt mycket. Bland annat så reste jag till Karlsborg från Norrköping, ställde i ordning hela förbundsmötessalen, jobbade i shoppen, valde ut blommor och gjorde blomsterarrangemang till förbundsmötet, fikade med mina fotomodeller som jag har i min broschyr, handlade, sprang runt som en tok under frisksportshoxen och fotograferade, åt middag och sen pussade jag lite på min systerdotter. Och sen tillbaka till Norrköping igen. Det ni! Vilken dag! Roligt var det i alla fall.


Varför får man ibland en känsla av tomhet inom sig? En känsla av att man inte vet vad som kommer hända framöver. En känsla som bara finns där och som man inte vet hur man ska behandla. Det är jobbigt. Det är något som saknas i mitt liv. Jag tror det är koll. Jag behöver mer koll över mig själv och det jag gör. Och det jag ska göra. Koll. Där har vi det kanske. Bra.

Fick ett otroligt bra citat av en nära vän som jag går runt och tänker mycket på.

"Utan tvivel är man inte klok"
- Tage Danielsson

Och oj vad det stämmer. Ska använda mig utav det här när jag hamnar i något svårt. Det borde ni med göra. Faktiskt.

Over and out - för den här gången.

Full fart

Det är full fart här i Norrköping. Nu har det kommit 1200 nya barn och ungdomar. Himla kul att möta de flesta av dessa och visa att man kan få en äkta berusning i kroppen. Det är är allt. Faktiskt. 
Vi gör nytta!

Ska i väg bort mot Karlsborg i kväll igen. Det ska bli skönt att vara där och slappna av. Slappna av och aktivera sig - det är just det riksläger betyder för mig. Semester. Ett gott ord.
 
Nepp. Åter till trampolinen och till jonglerandet. Se upp! Här kommer jag!

Trist

Trist att det kan bli så fel. 

Trött men inte sömnig

Jahapp. Nu borde jag sova. Faktiskt. Sov inte så mycket i natt. Så jag borde ta igen det i natt i fall jag ska orka gå upp tidigt i morgonbitti.

Har fått igen alla mina väskor nu. Skönt. Men jobbigt. Börjar få in en bra rutin vad gäller att packa. Vika - trycka - pressa - hoppa - stampa - och stänga fort som tusan. Innan allt rasar ut likt ett vulkanutbrott. Funderar på att ta patent på min strategi. Jepp.


Oj. Jag tror att jag börjar sjunka i bloggträsket. Tror faktiskt att det kan vara nyttigt att skriva så här. Man (jag) f¨år ett perspektiv på det jag gör och det som jag inte gör. Det är bra när man ( jag igen) kan skriva och få ut mig mina tankar. Även de onödiga. Kan vara bra att lufta hjärnan. Så bloggentusiaster! Here I come!

Näpp - nu är det dags för att gå och drömma sig i väg till Island igen.
Tjongelibong.

För små väskor?

Jag har alltid tänkt på varför man ska packa ordentligt i väskor. Kanske ska det vara för att kläderna ska vara någorlunda snygga när man kommer fram också...
Men! Varför packa och vika fint när man tillslut hoppar och stampar på väskan för att få igen den. Inte komstigt att kläderna i alla fall är skrynkliga när man når sin destination. Typiskt det där. Eller så är det bara ett så kallat i-landproblem. Pinsamt.

Som sagt. Jag håller på att packa inför Norrköping, riksläger i Karlsborg och till Italiens huvudstad Rom. Och till resten av sommaren. Jag lever ju ett liv i kappsäck den här sommaren. Det känns som att mina väskor krymper för varje nytt packningstillfälle.
Jag har tvättat hela dagen idag. Inte bara kläder utan också leriga skor- obs! Det tog två timmar att få bort Islandslera. Det måste vara en speciell sorts lera där borta. Två timmar är mycket. Jag skulle ha slängt in dem i tvättmaskinen. Orutinerat!

I morgonbitti kl 7.51 avgår mitt tåg. Jag och mina tre otroligt tunga (kan kläder väga så jäkla mycket?) väskor ska ta mig ner till stationen. Jag får väl la flirta med någon här hemma så att jag kan få mig en skjuts ner dit. Lite värk i axlarna annars...

Och shit vad varmt det är! Helt otroligt. Hjärnan sväller ju i en sån här varme. Och det beror inte bara på att jag går runt occh tänker i dvala - utan för att det är så varmt. Hoppas bara att det håller i sig till nästa vecka i Karlsborg, då blir det en skön vecka där. Och som sagt. Jag ligger ju back i min så kallade solbränna, så det ska nog kunna fixas med den här solen. ;)
Neeej! Om det är så här varmt i Karlsborg blir det inte roligt alls att sova i tält. Hmmm... Någon som har någon idé på hur man kan kombinera sol och tältliv? Kontakt ombedes!

Nä. Nu ska jag gå ner och packa ett tält och lite sovsäck. Kanske tillochmed en kudde. Ska bli skönt.

Så för er trogna (?) läsare så kommer jag att vara borta nu ett tag från mitt skrivande. Inte för att jag har skrivit här alltid, men ändå.
Undrar vem det är som läser egentligen..

Tjohoo!

Tankeverksamhet

Att allt bara kan vara i en enda dimma. Alla tankar far omkring i min hjärna likt nytankade flygplan. Jobbigt med allt brummande.

Jag vill så gärna få det att gå ihop. Men min hjärna vet inte hur det ska ordnas. Det är fanimej sorligt. Kan inte någon bara ordna upp allt, så att livet blir en dans på rosor igen?

I morse var jag med Gunilla och chippade nio valpar. Dalmatiner. Åtta veckor. Kan man bli så mycket sötare än så? Tror knappt det. Ett himla spring när alla sprang löst helt plötsligt. Veterinären höll nog på att bli knäckt med så många kunder samtidigt. Men men. Hon får ju betalt för det...

Ska gå ut och lägga mig i solen igen. Måste ta igen två veckor utan sol, en vecka i Uppsala inomhus och en vecka på Island utan sol. Jag kan ju säga att jag är en hel del back...

Roger och ut!

Islands underbara landskap

Islands underbara landskap


Hemmaplan

Nu har jag varit hemma en halv vecka efter det att jag kom hem från Island. Det har varit en händelserik vecka med underbara personer. Ett fantastiskt land det där. Lägger väl upp någon bild här snart antar jag. Ni måste resa dit.

Struten har fått sina texter nu. Jag hoppas att det blir några bra uppslag som kan uppskattas av någon som läser det. Inte minst för de som var med på resan. Men det tror jag. Kul hade vi i alla fall. Framförallt jag.

Island. Som jag vill tillbaka. 

Trampolinträning där ute hör jag. Det studsas på som bara den. Själv så hoppade jag precis. Ont i min stackars rygg. Men vad ska man göra när man är en avdankad hoppare? Tja, inte vet jag i alla fall. Någon?!

Saknar Island och den värme det gav, fast det bara var tio grader.

Over and out!


Nu har jag hittat hit

Sådärja. Då är jag registrerad här. Bra då. Nu kan jag skriva om mitt händelserika liv och det som jag annsr gör om dagarna.

Hepp!