Well, well.


Förlovning i all ära. Men jag uppskattar min semla mer. Mums!


Rekomenderas.


Nya skivan av James Morrison. Köp den. Idag. Otrolig musik. Och rejält bra texter.



Hmm.

Brukar aldrig ha problem med att ligga på hotell - det finns alltid något att sysselsätta sig med. Men just ikväll känns livet lite väl uttråkat. Här sitter jag och funderar på vad jag kan göra klockan elva på fredagkväll.

Tips emot tas vänligt!

På restaurangen.

Åt med syster och min femåriga systerdotter tidigare idag och lilltjejen tycker att det tar lång tid från det att vi beställde till det att maten kommer in. Vi börjar rita och bestämmer att hon ska göra ett kort till pappa och lillebror. Hon ritar en bil och min syster frågar henne om hon inte ska rita något mer. Till exempel ett hus, en blomma eller lillebror själv. Min systerdotter svarar högt och bestämt:
"Näää, det kan jag ju inte! Jag kan inte rita snoppar!"




I Köpenhamn.

Många säger att jag är hemma. I Danmark. Men icke. Tro det eller ej - jag är utomlands och inte hemma. Även om vissa (!) bestämt hävdar att jag är dansk. :)


Fascineras av Danmark. Även fast jag bott granne med Köpenhamn i mina första femton år har jag bara varit här några fåtal gånger. Tror att det här är min femte gång. Köpenhamn kan jag inget alls om och språket ska vi inte ens tala (!) om. Jag förstår oftast inte ett ord av vad de säger även om det är nära besläktat med skånskan. Jag vill hellst prata engelska - då är jag säker på att jag kommer att förstå. Men när de ser mitt namn och min adress - som när jag skulle checka in - började de genast prata danska med mig. Precis som att bara för att jag kommer från Sverige så ska jag förstå danskan. Jag fortsatte prata engelska med receptionisten, och hon danska med mig.

Samma sak hände i taxin. Jag bad om att få åka till ett ställe på engelska, och telefonen ringde kort därefter. Jag svarade på svenska och när jag la på luren började chauffören genast snacka danska med mig. Förstå! Jag förstår inte danska! Även om jag kan förstå några ord kan jag itne för mitt liv förstå sammanhanget eller förstå om de frågar något eller konstaterar något. Sorry! Men så är det.

Och jag vet att några av er just nu sitter och inte tror sina öron - en skåning som inte förstå danska. Kanske är jag skadad av att ha bott norröver mina sista sju år? Jajja.

Home.

Sitter hemma i soffan och är helt slut efter fantastiska dygn i Bryssel. Helt slut och färdig har jag nu en ledig helg med massor av saker som ska fixas. Flytten närmar sig och även om tankarna heller vill vara någon annanstans så har jag lyckats packa några lådor.


Jag gillar energin. 

Uppfräschning.

I Bryssel.

Nu har vi fått en kontorslokal, ett boende och en konferenslokal. Allt av tre rum i stället för ett enda. Allt har varit i en enda röra - men nu är allt hur bra som helst. Alla kabelhärvor håller på att förstöras och allt är rensat i skåpen, hyllorna och bland tusentals papper. Och schyssta möbler, coola tavlor och ny möblering. We like!

Och jag går runt och hoppas på att folk kommer att gilla det nya och fräscha. Inte gå runt och tänka att det var bättre förr och att det inte behövdes fixas. Det behövdes - mer än väl. Så kom inte och säg något - om du inte har något vettigt att säga.

Ohno.

Jag saknar kaffet som det brukade vara på La Fontaine. Jag saknar att inte kunna kika in genom fönstret och se ett friendly face. Jag saknar att inte kunna springa dit när jag känner mig ensam på kontoret. Jag saknar vänskapen.

Saknad av film.

You've got mail.


- Don't you love New York in the fall? It makes me wanna buy school supplies. I would send you a bouquet of newly sharpened pencils if I knew your name and address. On the other hand, this not knowing has its charms.

Fredagseftermiddag.

Och ett lugnt likt ett tjockt täcke av snö ligger på jobbets korridor. Riktigt skönt.


Om någon timme drar vi till Bryssel. Första resan det här året - och jag längtar till den gråa staden. Tyvärr är mitt folk bortrrest och det finns inget tillfälle att träffa dem.
Attans vad jag skulle vilja göra en reunion. En reunion av franskafolket som jag lärde känna när jag bodde på plats, och som sen har betytt mycket för mig. Nina, Helder, Agustine, Adrian, Julia, Phellippe.





Och för den delen så tror jag att 2009 har alla möjligheter att bli bättre än 2008. Så det så.

Typiskt.

När det är svårt i privatlivet - då går det som på rälls på jobbet. När det är tyngre på arbetet - då går allt som smort hemma. Varför på detta viset?

Ge mig en semestervecka, eller en flyttvecka. Eller vad som. Kanske några dagar i Bryssel?


Arghh! Ryck upp dig, Jeanette.

Mys.

Sitter med datorn framför tvn och äter kvällsmat. Det är skönt att vara hemma i lägenheten och bara ta det lugnt. Ritkigt skönt. Första lediga stunden på hela veckan - och första tv-programmet på hela veckan.

I morgon dags för ny arbetsdag och på kvällen ska jag snacka. Jag som inte brukar vaar nervös - är det. Usch.