Tack.

Tack staten för att jag får tillbaka mina pengar. Skattebäring! Oyes!

Hemmakväll - fast borta.

Japp. Har varit själv här sedan fyra timmar tillbaka. Och attans vad skönt! Egentid när den är som bäst. Indeed. Ett varmt bad, lite skönt hängande farmför tv:n och lite snack med vänner. Riktigt bra kväll. Fler sådana här kvällar tack. I mitt eget hus. Bland mina egna möbler - och inte bland påsar, resväskor och necessärer. Jag vill bo och leva hemma. Komma in i rutiner och komma in en någorlunda vardag. Gärna nu. I morgon. Tack.


Men någon vecka till får jag bo hos svärmor (men det går väldigt bra! jag lovar!) och en vecka i Bryssel. Sen ska målaren vara klar. Och elektrikern. Och fönsternissen. Och alla andra snubbar som gör mitt hus beboeligt. Jag längtar tills sommaren då allt är klart. Då gräset är grönare och huset är som jag vill ha det. Jag längtar tills jag har fått tillbaka min vardag, och börjat leva mitt liv som husägare.


På franska.

Drömde hela natten på franska - på de få ord jag kan såklart. Alla drömmar innehöll Aujourdhi, commes si commes ca, commerce och så vidare. Riktigt klurigt. Kan det bero på min franskalektion i fredags och nu igår? Ge mig mer franska så att jag kan använda lite fler ord, tack.

Vill du jobba i Bryssel?

Vill du spendera höstterminen i Bryssel? Vill du jobba med politik och vara med och påverka på europanivå? Då är det här chansen du har väntat på!

UNF, NBV och IOGT-NTO söker nu tillsammans en person som under hösten jobbar som trainee i Bryssel.


Som trainee är du nykterhetsrörelsens förlängda arm i Bryssel. Du får träffa och påverka parlamentariker från såväl Sverige som andra länder, och representerar IOGT-NTO, NBV och UNF på olika seminarier och mingel. Du förbereder och tar emot besöksgrupper från nykterhetsrörelsen och NBV:s samarbetspartners. Du kommer att assistera IOGT-NTO och NBV:s personal med praktiska och administrativa göromål på plats. Visst arbete hemma i Sverige kan förekomma under perioden. Medlemskap i nykterhetsrörelsen är ett krav och erfarenhet av ideellt arbete är meriterande.


Som trainee får du ett eget rum att bo i på vårt kontor i Bryssel. Vi står också för mobiltelefon och resor med kollektivtrafiken. Dessutom får du lektioner i franska och ett arvode som ska täcka mat och nöjen.


Har du några frågor eller är intresserad av att söka platsen, hör av dig till:

Jeanette Ahlgren              0701- 90 84 45                  jeanette.ahlgren(a)nbv.se
Susanna Odin                   0733- 72 62 29                 susanna.odin(a)iogt.se

Robert Damberg               0702- 75 52 25                 robert snabela(a)unf.se


För ansökan, skriv ett kort personligt brev om vem du är och vad du gjort tidigare. Vi vill ha din ansökan senast den 30 april 2009. Intervjuer sker under vecka 19 och vecka 22. Du börjar tjänsten den 24 augusti, eller enligt överenskommelse.

Skicka din ansökan till jeanette.ahlgren(a)nbv.se.


Stensund.

Det bästa med att ha flyttat neråt landet (6 mil) är att komma närmare Stensund. Well. Att slippa leta parkeringsplats kommer nog på samma förstaplats. Men ändå.

Idag har jag skrivit en massa ansökningar för frisksportklubben och nu är jag mötessekreterare för distriktet. Dagen är alltså vigd till frisksportarbete.

Glädjande är att dagen tillbringas med bra folk och att frisksport är på hugget! Ansökningarna är grymt bra och distriktet har fått en ännu grymmare styrelse. Riktigt, riktigt roligt.

Go!

Det minskar.

På både smärta och tabletter. Idag har jag "bara" ätit åtta tabletter hittills. Framsteg.

Dessutom har jag fått nsygga glajjor. Ni som är nyfikna får  komma förbi när jag sitter vid datorn eller läser - då förvandlas jag till glasögonorm.

På plats.

I Bryssel. Oyeah. Solen skiner och det är säkert sexton grader varmt. Mums!


Mörbultad.

Ambulandsfärd i torsdagsnatt. Vaknade av att jag inte kunde röra min vänsterarm och inte nacken. Kunde alltså inte gå upp ur sängen. Förbannat ont. P ringde sjukvårdsupplysningen. De tyckte jag skulle svälja alvedon. Jojatackarjag. Där låg jag och kunde inte ens andas utan att skrika av smärta. Hur skulle jag kunna svälja en tablett - liggandes i sängen? Efter en timme ringde P igen och de ringde efter en ambulans. Usch vad jobbigt.
Ambulanskvinnorna kom. De sågs. Jag segrade. Jag fick en massa morfin och muskelavslappnande. Och sen fick jag ömtöcknad följa med(mot min vilja - lyftandes upp på båren (jag ville ju stanna kvar i sängen - nu gjorde det inte lika ont längre) i tut-tut-bilen till Nyköping. Varenda gupp, varenda sväng eller inbromsning gjorde att min nacke rördes och jag därmed skrek av smärta. Mer mofin sprutades in i min trötta kropp. Mer yrsel. Och mer torrhet i munnen. (Attans vad jag längtade efter vatten).
En helvetisk undersökning klockan fyra på natten. Fick en massa tabletter. Försökte sova. Förgäves.

Klockan halv åtta fick jag åka hem från akuten. Tre olika mediciner med mig hem, en remiss till sjukgymnastik och beskedet av att jag drabbats av plötslig rejält kraftig nackspärr.

Nu sitter jag i en fåtölj. På nylagt golv. Mörbultad. Och inför beslutet om jag ska sjukskrivas från jobbet i morrn eller inte. Inte nog med att nacken och armen tar kål på mig - tabletterna gör resten. Jag, som i vanliga fall blir hög av två alvedon, käkar sammanlagt 13 tabletter per dag. PER DAG! Helt sjukt. Och visst hjälper det. Men ger det mig rätten att jobba? Skit också.

Trosabo.

Bor numera på Styrmansgatan 5 i Trosa. Sväng förbi så får du en bulle.


Flytten har gått bra. Hela helgen har bestått av upppackning både hos svärmor i Stockholm och här i Trosa. Puh. Vardagsrummet är fullt med grejer. Och så ska det vara i ytterligare två månader. Själv kommer jag att sova i en flyttkartong. Äta i en annan och borsta tänderna i ytterligare en annan. (Jag har hur många flyttkartonger som helst - funderar på att bygga en lådbil).

Till helgen ska vi lägga golv. Veckan efter måla alla väggar och tak. Efter det totalrenoverar vi båda badrummen och sen borde köket kommit. Och då är det dags att riva ut det - och få ett sprillans nytt. Till sommaren bör allt vara klart. Och då menar jag allt. Alla elkontakter ska bli jordade, alla element ska bytas ut, och alla takfönster ska rustas på nytt. Dessutom ska alla fönster slipas och målas. Men. Till sommaren ska allt vara färdigt. Och det SKA vara så. Helt enkelt (nja...enkelt kanske det inte blir...).


Over and out. Peace and love. Well - you know.

Bra dag.

En bra dag idag. På olika vis.

Packningen går framåt. Likaså frustrationen av att det inte riktigt vill bli klart här. Men det kommer. På fredagmorgon går flyttlasset. Oyeah.

Riktigt roligt!

Riktigt roligt är det när ens mail blir Dagens Mail! Roligare är att de tänk göra en föreläsarpool - galant tanke.

Se Landsrådet för Sveriges Ungdomsorganisationer, LSU:s ordförande
Hanna Hallins blogg.

Agnes!

Agnes vinner. Helt klart. Annars vore det skumt. Och katastrof. Och åt helsike.

Från och med i dag är det okej att
lyssna sönder låtarna från årets festival. Lyssna och njut - i alla fall av vissa av bidragen.

14?

14 kartonger? Nejnej. Fel. Det är dom jag ser här från datorn. Totalt är det säkert femtio. Menmen.

Oyes.

14 kartonger har packats. Skräp har körts bort. Adressändring gjord. Och källaren är rensad och packad. Slaffsig pizza har ätits och dammet yr kring mig. Flytten är i full show. På fredag går lasset ner till landet. Inte längre Stockholmsbo - nu Trosabo. Eller snart, på fredag.

Packar ner många delar av mig själv - men kommer de att packas upp? Kanske stannar de i kartonger? Eller kommer de att möta dagens ljus? Vårens strålar - eller sommarens?

How the hell shall I know.

Hmm.

Jag tror jag har en thing för män som börjar på J.

James Morrison,
James Blunt,
Jason Mraz,
John Mayer.

Finns det några fler?