Tungt.

Det är tungt i huvudet. Likt en mörk dimma. Föreläsningssalen var inte det bästa i dag direkt. Över 35 grader och nada luft. Snacka om huvudvärk efter 5, jag upprepar: 5 (!) timmar i denna icke syrehaltiga luft. Illa!!

Jaja. Men föreläsningen var i alla fall bra. Kul det här. Kännshelt rätt just nu. Hoppas att denna känsla sitter kvar hela terminen.

Over and  out!

Bra mening!

Är mitt inne i min bok i sociologin. Fastnade starkt för en mening som jag läste... " ... det finns bitterhet i skrattet när fruktan maskerar sig till munterhet." Och visst stämmer det. Tänk på det du. Mitt hår luktar tydligen sockerkaka. Kommer det alltid att göra det? Jag undrar det.

Ljuvt.

Ljuv musik i mina öron. Det kan knappast bli bättre än så här. Det bästa av det bästa. Det kommer bli en lång dag idag. Ska läsa ut en tjock bok tills i morrn. Bäst att börja...

Sköldpaddan Jörgen

Nu har jag varit på universitetet och fått hälsa på de olika momentslärarna. De verkar bra. Det är bra. I helgen var det fullt upp - igen. Var i Björkvik där jag och några till hade en trampolin och lite cirkusprylar på plats på den stora folkparksdagen. Härligt väder. Och det mest härligaste var att få göra en intervju med Filiokus Fredrik till tidninegn Hepp!. Han är så sjukt rolig. Som han buktalar. Helt fantastiskt. Hans polare sköldpaddan, Jörgen är hur grym som helst. Och han kompis Håkan - haj haj! Fredriks buktaleri. Det kan inte bli så mycket skickligare faktiskt. Hej! Jag heter Jörgen. Fredrik : Vad heter det land som vi bor i Jörgen? Sver.. sver... sver... (funderar och tänker så det knakar och ger så småningom upp).... jehhh... ärlikamed Sverige! Han är grym den här Fredrik. En stor favorit bland barnen. Och hos mig. Jag vill också kunna göra så där!! Snart dags att komma in i min stuga, eller njä. Några dagar kvar. Typ 20. Men ändå. Längtar tills jag ska hem snart någon helg. Och jag hoppas på att få sällskap med mig hem. Det är avgörande för min framtid hur det blir. Jag håller tummarna. Det hoppas jag att ni också gör. Tjingelingsansa!

Registrerad!

Sådärja. Nu finns jag inne i universitetets datorer och papper. Känns ganska bra faktiskt. Registratorn, som registrerade mig, sa - jaha! så du är bara en 87:a. Då har du ju knappt gått ut gymnasiet...

Vad är det för något att säga egentligen? Hur liten känner man sig inte då, när man redan är lite så där smånervös och pirrig i magen för allt nytt. Dumt tycker jag.

Har fått en massa papper och en massa scheman. Det känns som megakomplicerat allt det här. Men det ska nog gå för sig. Jag hoppas innerlit det i alla fall. Käma hårt - det är det som gäller.

Nu ska jag sticka och kolla på bio med Pontus. Det ni!

Tjohej!

Start

Nu börjar det snart. Det ska bli så oerhört roligt att registrera mig i morgon. Ska bli roligt att plugga nu. Som jag har väntat. Det blir en hel del plugg, socoilogi kräver diciplin. Verkligen. Men ska det va - så ska det va!

Åh vad jag vill ha tillträde till min stuga nu. Skulle vara skönt att suga åt mig de sista sommarstrålarna där ute nu innan hösten kommer in från havet med rasande fart.

Höst. Det känns som att det var det för hur länge sen som helst. För ett år sedan var jag i Uppsala. Hade sista året kvar- och det kändes som en evighet.
Saknar tiden där. Men det är skönt att få gå vidare i livet. Saknar klassen. I alla fall några av dem. Skulle vara kul att träfffa dem igen. Kanske ett besök i stadsparken i Uppsala. Man ska hålla på traditioner. Vore mysigt att träffa gänget.


Måste nog gå och slumra lite till filmen nu.
Roger och ut.

Slutet gott - allting gott

Nu är hela vagnen blå. Likaså mina fötter. Kul var det. Kul att jobba med dem man känner väl. Då går det undan. Det har varit bra veckor här på Stensund. En underbar plats.

Bara en vecka kvar tills man ska börja på universitetet. Känns skönt faktiskt. Ska registrera mig den här veckan, och så ska jag vila upp mig efter sommaren. Och försöka komma in i tempot i Stockholm. Det behöver lite tid. Men det ska nog bli bra.

Näpp. Over and out.

Målarfärg under fötterna

Cirkusskolan är slut för i år. En föreställning med bravur. Helt troligt. Vilket tempo. Vilken stämning. Tänka sig. Jag som cirkusdirektör. Helt otroligt.

Har målat trampolinvagnen idag. Toppen.

Ska sova nu.
En trött hälsning från Tre Liljor.


Jobbigt.

Att allt bara kan krascha i hjärnan för att det blir knas. Jobbigt. Jag vill inte göra någon illa. Jag svär på heder och samvete. Det är bara så.

Onsdag i dag. Det har varit en bra dag på cirkusskolan idag. Mycket jobb och en trasig axel på det. Eller trasig är det kanske inte riktigt. Men det gör lite ont bara. Det går nog över när jag gifter mig...
Veckans cirkusbarn är otrolgit duktiga. Det är rolgit att se. Det kommer att bli en helt fantastiskt föreställning på fredag gånger två! Sväng förbi vett ja!


Monika ringde idag. Himla kul. Hon och Isabella kanske kommer upp om någon månad. Hon ringde från jobbet - satt och gjorde arbetsschema för kommande framtid. Så nu är det en helg som är planerad, spå vi får se om våra drömmar och planer funkar när det väl närmar sig. Detkostar ju en hel del. Men vi får helt enkelt hjälpas åt. Vi är ju trots allt två stycken som så gärna vill - och då löser det sig alltid. Alltid!


Saknar varmvatten. Jag bor ju i en stuga tre meter från havet där det är indraget el och kallvatten. Inget mer. Så varken toalett eller dusch eller varmvatten finns inte. Det känns lite jobbigt nu efter att ha bott där i tre veckor nu. Allt blir liksom lite mer att fixa. Fasiken vad bortskämda vi svenskar är. Det är ju tillochmed pinsamt. Men är man van  - ja, dåär man van. Punkt.


Kommer upp till Stockholm på söndagkväll. Det ska bli skönt. Den veckan ska jag registrera mig på universitetet och sen ska jag vila upp mig från sommarens äventyr. Det har varit mycket, allt från resor till känslomässiga utflykter. Men det är väl så det ska vara på en sommar. Fullt upp. Som vanligt...


Hejj och håjj! Nu ska jag minsan gå ner till stugan längs vattnet och laga mig lite mat. Det börjar kurra lite smått i magen nu efter ett matuppehåll på mer än sju timmar. Det ska bli mums.


Ps. Glömde jag skryta om att jag vann en megastor schweizernötsmarabouchoklad i går på Gröna lund? Säger bara: DESSERT! :)


Tänkvärt!

"Only after the last tree has been cut down,
only after the last river has been poisoned,
only after the last fish has been caught,
only then will you find that money cannot be eaten."


En rätt bra tankeställare. Tänk och agera!

Stockholm - here i come

Har hittat en helt otrolig stuga som bara kommer att vara min. Jag fattar inte. Det går knappt att smälta. Jag är så  himla glad. Har varit inne och kikat på den inomhus nu också. Över förväntan. Helt klart. Längtar tills jag flyttar in den 17 september. Det ska bli så himla gött. Välkommna förbi så bjuder jag på en bulle - eller två...

Har bytt kurs nu. Jag skulle ju egentligen läsa retorik på Södertörn. Men icke nu längre! Nepp! Nu ska jag läsa sociologi cid Stockholms universitet. Helt otroligt vad roligt! Det ska bli så himla bra, att få läsa på Frescati är ju en dröm för mig. Och nu är det så att det kommer att bli av.
Och sociologi är ju så nära mitt första handsval som jag ansökte, beteendevetenskap. Nu är det samma sak, fast på ett bredare plan. Det kommer att bli så perfekt.
Stockholm - here i come!


Tänker mycket på de som lever hemma i Skåne. LÄngtar efter dem så ofantligt mycket just nu. Vill bara hem. Om jag bara hade kommit in på beteendevetenskap i Lund så hade det varit löst. Men nu är det ju inte så. Jag måste ha något att göra. Jag kan ju inte bara gå runt och rulla tummarna. Då står det bara stilla. Och det fixar inte jag. Jag vill stega framåt nu. På alla plan och kanter. Sociologi - fy fanken va rolgit det kommer att bli. Tjohoo!
 

Cirkus för hela högen

Massor av cirkus.- Och massor av regn. Tråkigt. Solen - var är du?


Sitter på biblioteket i Nykäping och jobbar med cirkusskolan. Det är massor som ska göras. Egentligen ska vi vara i området Brandkärr nu. Men det regnar som bara den. Då är det en dålig kombination. Vill till barnen där. De är så söta. Vill dit. De behöver oss.


Har nu äntligen hittat någonstans att bo. Efter mycket sökande var jag och tittade på en liten stuga på en annans tomt. Stugan är på närmare 60 kvadratmeter och är jättesöt! Hur gullig som helst. Och dessutom på Ekerö. Inte vilket dumt ställe som helst. Utan Ekerö. Vilket ställe säger jag bara. kan det bli bättre?

DFet var en massa spekulanter på huset, men de tyckte mest om mig!! Fatta! De ringde mig samma kväll och sa att jag fick det, om jag ville ha det dvs. Och sen åkte jag och kollade på en lägenhet i Gnesta dagen efter coh då bestämde jag mig för att ta den lilla stugan på Ekerö. UNDERBART! Kom förbi så får du en bulle!


Måste hjälpa Linnea nu med alla papper som ska fyllas i.


Over and out!