Införselkvoter

Anna Hedh (s) har koll på mycket. Idag träffade vi henne i en soffgrupp och pratade om den inre marknaden och alkoholpolitik, bland annat.

Något som hon påpekar gång på gång är att Sverige måste sätta ner foten och sluta vara mesiga. Sverige måste se till att få tillbaka sina införselkvoter, dem som vi hade innan vi gick med i EU. Om vi går Sveriges regering säger ifrån och vill att vi ska sänka införselkvoterna, kommer antagligen ärendet gå upp i EG-domstolen för att man då gör hinder i den fria handeln mellan medlemsländerna. Anna menar att om vi går upp i EG-domstolen med en hänsvisning till att folkhälsan kan gå åt skogen - kommer Sverige vinna, och vi kan få tillbaka våra införselkvoter. På så sätt kan vi må bättre - på längre sikt. Visst vill vi det?


En helt annan sak.
Äntligen har man (EU) börjat tänka på det här med mobiltelefoni över gränserna. Idag kostar det mig 10,99kr när jag ringer ett samtal hem till Sverige. Visserligen bara var 10:e minut, men dock.
Inre marknadsutskottet håller just nu på att lägga fram ett förslag att det ska kosta betydligt mindre att ringa när man reser eller jojbbar utomlands. De har ett förslag på att det ska kosta 1/6 av dagens pris. Och det vore ju toppen! Fria varor och tjänster över gränserna. Dags att visa att det verkligen kan funka - för oss vanliga Svensson!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback