Dagens politik.

Har idag haft möte med tre svenska parlamentariker; Jens Holm (v), Göran Färm (s) och Lars Wohlin (kd). Tre helt olika män från tre helt olika partier. Och därmed tre ganska olika åsikter och helt olika sorters typer av möten.

Jens Holm är alltid lika tillmötesgående och har en stark vilja att göra saker. Nu ska vi göra ett seminarie till hösten där vänsterpartister kan få komma ner, parlamentariker kan medverka och andra intresserade lyssna och vara med. Ett bra intiativ och Jens verkar vara på hugget som bara den - bara att köra med andra ord. Bara att sätta igång arbetet med planerandet och sen bara köra. Eller hur?!

Göran Färm är ju en pampare i Parlamentet. Han är rutinerad och kan sin sak. Och vet hur allt ska vara och inte vara. Klara besked och raka svar. Kanske lite väl raka svar till en början, men efter en stunds lirkande, lutade han sig framåt mot oss i stället för att luta sig bakåt med händerna knutna bakom nacken. Han släppte lite och la fram förslag på var vi ska trycka och lirka in oss. Skattefrågan är het. Och jordbrukspolitiken ska vi blanda oss i enligt honom. Bra tips - på en längre sikt. Och som Peter sa; en sån som han skulle man ha som mentor. En person som kan ge konkreta förslag, dels på kort sikt, men framför allt på längre sikt. Bra sagt.

Lars Wohlin är en helt annan femma. Hans ålder kanske har med hans förvirring att göra. Men att skylla på den kan man inte heller göra. Förvirring i faktasaker och referenser. Han konkreta förslag inom alkoholpolitiken är att sätta bilarna i fängelse i stället för personerna efter det att någon kört rattfull. Sätt bilarna i fängelse! Personligen tror jag inte på det. Sätt personen i fängelse - det är personen som gjort fel, inte bilen. Enligt Lars är människan ingenting utan sin bil, men är en människa något med sin bil?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback